2009. január 14., szerda

Poultrygeist: Night of the Chicken Dead (2006)

Mielőtt erről az amerikai musicel betétekkel megtűzdelt horror-vígjátékról írnék, először is Isten éltesse Lloyd Kaufman-t, bár két hetet késtem ezzel, ugyanis december 30.-án lett a troma filmek atyja 63 éves. És akkor kicsit a Troma Entertainment-ről is írnék: Kaufman és Michael Herz alapította 1974-ben. Kifejezetten az alacsony költségvetésű független filmekkel foglalkoztak, melyek közül aztán jópár kultstátuszba emelkedett és széles körökben ismerté vált. Főbb jellemzőjük a sokkoló képi világ, a nyílt szexuális tartalom és az erőszakos, durva képsorok. Ezek mellett azonban sokszor fontos társadalmi kérdéseket is felvetnek. A Poultrygeist is pontosan ilyen film, elborult és teljesen zakkant, de zseniális. Lloyd Kaufman nem csak rendezője, de fontos szereplője is a filmnek, a kora pedig egyáltalán nem látszik rajta.
Arbie (Jason Yachanin) egy lúzer tini srác, az apja vak, az anyja retardált, a barátnője, Wendy (Kate Graham) pedig elhagyta egy másik lányért és egy a multicégek felszámolásáért küzdő egyesületért. Minden egy gyorsétterem előtt kezdődik, amit egy indiántemetőre építettek. Nagy csapat tüntető kántálja, hogy "Mentsük meg a csirkéket!", köztük van Wendy is. Arbie ezen felbuzdulva pedig elhatározza, hogy munkát vállal a kajáldában. Ott azonban egyre furcsább dolgok történnek, majd pedig egyszercsak elszabadul a pokol, az emberek mutáns zombi csirkékké válnak és jókora hentelést csapnak...
Ez persze mind csak az alapja a filmnek, rengeteg egetverő baromság van benne és kellő fordulat, amiket nem szívesen lőnék le. Nagy halom idióta karaktert is belezsúfoltak, egy arab szakácsnőt, aki titokban topmodel, egy nagy darab fickót, akinek csirkefétisze van, egy beszélő csirkeburgert, stb. A musicel betétek is elég jók lettek, némelyik kifejezetten tetszett is. Amivel a film viszont tényleg üt, az rengeteg gore jelenet. Igazán undorító lett, nagyon véres és nagyon őrült. Jópár meztelen mell is előkerül meg minden ami kell egy másfél órányi deformált poénzuhataghoz. Az alapötlet már maga is óriási: gyorskajálda egy indiántemetőn, amit mutáns zombi csirkék támadnak meg... ennél több már nem igazán kell :) Nagyon, de nagyon szar film, annyira rossz, hogy már nem csak, hogy jó, de egészen fantasztikus.
9/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése