2009. január 28., szerda

Doll Graveyard / Babatemető (2005)

Charles Band rendezőúr miután megírt pár Puppet Master részt és elvállalta a produceri feladatokat is, úgy gondolta rendez ő is egy babás horrort. Na, ezért az ötletért akár kövezés is járhatna… :) A Gyerekjáték sikere után készítettek jópár babás horrort, a Puppet Master sorozatot például érdemes is megnézni, na de ez a Doll Graveyard
A történet a következő: 1905-ben a 12 éves Sophia a babáival játszik, de olyan bamba, hogy összetör egy vázát. A brutális apja ekkor betoppan és a halálra rémült kiscsajjal elásatja a babákat, közben pedig egy szerencsétlen mozdulatnak köszönhetően a lányát is megöli. A fater persze olyan, mint egy mintaapa, így aztán rezzenéstelen arccal eltemeti őt is. Ennyi az elősztori, majd a történet napjainkban folytatódik… Egy csonka család él a tett helyszínén, melynek legifjabb tagja, Guy a hátsó udvarban kószálva megtalálja az egyik elásott figurát, ami akkor már valahogy marhára nem volt a föld alatt. Később, mikor a családfő talál magának valami nőt el is megy vele randizni. A lánya ezt kihasználva rendez egy csajos estét, ami persze nem sikerül elég csajosra, mert két vagány srác is érkezik. Ezek a csávók meg, hogy bizonyítsák mennyire is tökösek és menők, jól elbánnak Guy-jal, aki ezek után furcsa hangokat kezd hallani, miszerint érkezik a segítség. A segítség pedig annyit tesz, hogy a bábok életre kelnek és jönnek egy kis vérengzést rendezni. Meg is ölik a két srácot, majd a csajokat kezdik ijesztgetni. Guy-t közben megszállja Sophia szelleme és ő is a csajok ellen fordul, s a további történésekhez szenvedje végig mindenki a filmet :)
Na, most pedig gyorsan legyünk túl a pozitív részén a dolognak, tehát a bábok azok nagyon jól néznek ki, ilyeneket én is tartanék a polcaimon, de komolyan :) De ez minden, ami jó volt a filmben. A színészek szörnyűek voltak, de a trükkök meg mindenen túltesznek, mert azok aztán igazán borzalmasak. Például mikor a fűrészfogú baba megharapja az egyik csaj arcát, akkor már a támadás előtt ott látni a sebet… De minden más is béna volt. Meg maga az egész film dögunalom, egy nagyon szánalmas befejezéssel. Sokat pedig nem is igazán lehet erről írni, csak hogy szörnyű, szörnyű, szörnyű. Kész kínszenvedés végignézni, csak mazochistáknak ajánlott :)
0,05/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése