2009. január 3., szombat

Alien vs. Hunter / Az Idegen és a vadász harca (2007)


Ultragagyi

amerikai sci-fire szántam rá magam, ami persze többször is megesik, csak nem gyakran emlegetem =) De ezt most mégis, mert talán ez volt a legrosszabb film, amivel eddig találkoztam. Az Alien vs Predator koppintása lenne (és így már az alapötlettel is gond van, mert rossz filmet minek majmolni?), beállva a többi hasonlóan színvonalas koppintás közé, mint például a Transmorphers (Transformers koppincs, ha valakinek esetleg nem esne le =)) a The Da Vinci Treasure (ez meg a Da Vinci-kód koppincs) és a Allan Quatermain and the Temple of Skulls (az Indiana Jones koppincs). Scott Harper rendező úrnak ez a második filmje, amivel sikeresen alulmúlta az elsőt, a S upercroc-kot, pedig az is jókora szemét. A vizuális effektekhez egyébként valószínűleg ért, ha megnézzük, hogy milyen projektekben vett részt, de ezen a művön ez nem látszik. A színészeket tévésorozatokból szedték, a női főhős pedig Michelle Pfeiffer kishúga, Dedee, akinek tehetsége messze elmarad nővéréétől (már, ha van egyáltalán neki olyan).
Nos, a film arról szól, hogy idegen űrhajók zuhannak le egy kis városka határában. Szám szerint kettő. Az egyikből egy nagy pókszerű lény kerül elő, ami elkezd embereket gyilkolászni. A másikból pedig egy bádogember, egy igazi vadász, aki a másik lényt próbálja elkapni. A város lakói meg persze belekeverednek és esetlen téblábolásuk közben jól megfogyatkoznak. A két idegen képes mindenütt váratlanul megjelenni, minden logika nélkül. Az emberek két csoportra oszlanak, egy kis csapat valami csatornarendszerben próbál távol kerülni a veszélyektől, a másik csapat pedig felfegyverkezve az idegenek ellen indul. Na, persze hiába lövöldöznek, nincs különösebb hatásuk, így hullanak mint a legyek. Mégis túlélik páran az egészet, akik végül viccelődve odébbálnak, mintha valami jó bulin lettek volna eddig.
Ezt a borzalmat pedig végül egy olyan csavarral fejezik be, amit nem is tudok hová tenni. Tulajdonképpen annyira marhaság, hogy jól sült el =) Na, de az egész film csakis mazochistáknak lehet nézhető. Az összes beállítás, az amatőr kamerakezelés és a béna vágás egyszerűen szemfájdító. A szövegek is amiket elmondattak az egyébként is szörnyen alakító színészekkel valami hihetetlenül butára sikerültek. Borzalom, borzalom, borzalom… az akciójeleneteket, ha lehet egyáltalán annak nevezni azokat, már nem részletezném, sem a lények látását, ami eléggé életképtelennek tűnik, meg hát a megjelenésük is az… egy árva apró részletéről sem lehet pozitívat mondani.
1/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése