2011. augusztus 20., szombat

Motor Psycho / Motor Terror (1992)

Hmm... nem is tudom már, mi a fene vitt rá, hogy én ezt megnézzem... szívesen nézek bődületesen rossz filmeket néha, de csak akkor, ha valami érdekeset azért találok benne előzetesen... visszatekintve nem rémlik ilyesmi. No, mindegy már... :) Alex Downs írta és rendezte, s ez egyben az egyetlen munkája. A színészeknek szintén az első filmjük, ha eltekintünk a mellékszereplőktől, viszont ők még egy-két (tényleg csak néhányban) egyéb szemétben feltűntek ezután. Szóval, ez egy szar, ha valakinek ennyi elég, ne kelljen a poszt az aljáig rágódnia :)
Két fiatal szerelmes autókázik rozzant furgonjukban a büdös-nagy semmi közepén. Egy útmenti kajálda rádiójából pedig kiderül, hogy Billy Badd (Elvis Restaino) meglógott a börtönből. Csakhamar fel is tűnik a két főhős előtt, jól rájuk ijesztve, mert totál kattant egy ürge. S miután nem fogadták valami kedvesen őt, rendesen berágott rájuk... A két fiatal maguk alá csinálva igyekszik elhúzni a csíkot, mikor is találnak egy rendőrt, aki éppen igazoltat. Elpanaszolják neki az esetet, mire az mindent félbehagyva szélsebesen menekülőre fogja a dolgot. Hoppon maradtak hát, így ismét igyekeznek minél távolabb kerülni Billy-től. Ez azonban lehetetlen vállalkozás, mert az motorjával bármikor bárhol utol tudja őket érni, miközben kinyírja a többi szereplőt. Nem marad hát más hátra, szembe kell nézni vele...
A legfőbb baja az, hogy unalmas. Tele van üresjáratokkal, s ha valami mégis történik, azt is a végtelenségig nyújtják. Na és persze bárminemű logikát sem lehet benne felfedezni. Billy-t a film során számtalanszor elintézhették volna, de se megütni, se elütni, se lelőni nem akarták, inkább fejvesztve menekültek. Sőt, a furgonjukat is le tudta szorítani egy motorral... hát, azon legalább jót nevettem :) De ezen kívül csak Billy Badd figurája értékelhető, mert az annyira őrült... leírhatatlan. Viszont sajnos ez kevés, mert bár minden ízében egy rossz film, de ebből alig mutat valamit, inkább csak úgy lassan lepereg az egész. A trash és zs-film kedvelőinek se ajánlanám, maximum Billy miatt :)
2/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése