2009. február 22., vasárnap

Forest of Death (2007)

Ismét egy hong kongi horror az írás tárgya. A Pang tesók komoly nevet szereztek a The Eye című munkájukkal, ami valóban egy remek film és amit az amerikaiak később remakeltek is, persze azt a változatot a saját szintjükre lebutították... De visszakanyarodva: A Forest of Death-et egyikük, Danny Pang írta és rendezte, a szereplőket pedig az előző filmjeiből válogatta össze. Közülük főhősként láthatjuk a gyönyörű, taiwani származású Qi Shu-t (The Eye 2, Confession of Pain) és rendőrfőnökként feltűnik még Suet Lam (The Mission, Exiled, Sparrow) is. Nos, ez akár jót is jelenthetne, de oly sokat azért mégsem jelent :) A film ugyanis nem kimondottan jó. Viszont rossznak sem lehet nevezni, talán egy X-akták epizódhoz hasonlítható.
Az egész film javarészt egy erdőben zajlik, ahol meglepően magas az öngyilkosságok száma (hogy miért, arra a végén sem kapunk választ). May (Rain Li), a riporternő ezekről számol be, tudósítását egy kísértethistóriával nyakon öntve. A pasija, Shum (Ekin Cheng) ezt nem nézi túl jó szemmel, mivel ő a tudomány embere, azaz botanikus. No, de a fő szálon egy detektívnő, C.C. Ha (Qi Shu) nyomoz, egy az erdőben történt kegyetlen gyilkossági ügyben. Nem boldogul a dologgal, mert ugyan van egy gyanúsított, de nincs ellene semmi bizonyíték. A tévében viszont lát egy tudósítást, amiben Shum jelenti be a nagy felfedezését, miszerint a növények reagálnak az ember érzelmeire és ezt műszerekkel ki is tudja mutatni. Tehát a nyomozókisasszony pattan és a tudós segítségét kéri az ügyében. Elmennek az erdőbe vizsgálódni, de fura dolgok történnek és ez elriasztja őket. Később azonban jól felpakolva visszamennek, egy csomó riporterrel, rendőrökkel, meg a gyilkosság vádlottjával. Az erdő aztán be is indul a maga módján, megdöbbentve mindenkit hozzájárul a gyilkossági ügy lezárásához. De itt még nincs vége semminek. Megismerhetjük az erdészt (vagy valami olyasmit), akinek a lánya az erdőben lett öngyilkos és ezért ő folyton táblákat pakol a fákra, mert azt hiszi azokkal meg tudja akadályozni az öngyilkosságokat. Eközben pedig a környéken forgató May-t megbántja a stábja, így jól elkószál és el is téved. Shum, Ha és Tin (vagyis az erdész) utánaerednek az erdőben, ahol persze megintcsak különös dolgok történnek, a rengeteg szinte életre kel...
A befejezés szemet szúróan X-aktásra sikerült, de például néhány szál nyitva hagyásával és sok részlet megmagyarázásának kihagyásával is a sorozatra emlékeztet. Egyébként akár unalmas is lehetne, de valahogy mégis leköti az embert. A hangulata nagyon jól eltalált, hozzásegít a misztikus világ bemutatásához. A látványvilág is remek, gyönyörű képeket láthatunk. A színészek elmennek, csak Qi Shu emelhető ki, aki kiválóan hozta a határozott detektív szerepet. De hát, nem lett egy nagy alkotás, semmi újat nem nyújt, minden túlontúl sablonos, így könnyen feledhető, viszont egyszer szerintem mindenképp érdemes megnézni.
5/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése