2009. március 6., péntek

Kong Bu Ji (1997)



Egyik kedvenc rendezőm, Johnnie To produceri felügyelete alatt készült eme mű, ami Kan-Cheung Tsang egyetlen rendezése. Pedig amilyen remekül sikerült ez a hong kongi horror, érdekelne más munkája is. Íróként ugyan több filmet is jegyez, azokból pedig akad bőven olyan, amit érdemes megtekinteni. Utóbbi időkben például Stephen Chow vígjátékaiban működik közre. Na, de lássuk ennek a sztoriját:
Egy nő keres áldozatot, akinek nincs senkije, hogy őt megölve felvegye annak személyazonosságát. Ez még könnyen is megy, mikor azonban a férjének talál hasonlóan áldozatot, ott már komoly bonyodalmak lépnek fel. Felbukkanak az elhagyott családtagok, így megszaporodnak a hullák és a nyomokat is valahogy el kéne tüntetni...
Érdekesen alakul a sztori és jól meg is csűrik-csavarják, hogy ne legyen egyszerű. Persze azért nem is lesz bonyolult, de a vége mégsem teljesen kiszámítható. Akad benne vér bőven, kellő brutalitással tálalva néhol a gyilkosságokat. Az izgalom is végig érezhető, teljesen jól összerakott film. Igazán kellemes darab, bátran lehet vele próbálkozni.
7/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése