2009. március 12., csütörtök

City of Rott (2006)

Frank Sudol érdekes kis animációs horrorja keveredett elém... S, hogy ki az a Frank Sudol? Nos, amennyit ő letett az asztalra, nem véletlenül nem ismert a neve. A South Park nagyfilmnél segédkezett az animációkban még 99-ben. Majd jóideig nem csinált semmit, aztán eljött a 2006-os év, mikoris egymaga összedobta a City of Rott című művet egyenesen DVD-re. Az pedig, hogy egymaga, az szó szerint értendő, mert tényleg mindent ő csinált, az összes szinkronhangot is, satöbbit.
Nos, lássuk akkor miről is szól a film: A hadsereg kísérletei rosszul sülnek el (mint ahogy mindig :)), létrehoznak egy egészen érdekes féregfajt. A vízben élnek és így eljutnak mindenhova. Belefúrják magukat az emberekbe és miközben belülről lassan felfalják, zombikká változtatják őket. Ez az alap szitu, a főhős pedig nem más, mint Frank, aki egy vénember és járókeretével a zombikkal teli város utcáit járja új lábbelit keresve magának. Az öreg pedig nem félős, csak hentel és hentel, miközben azért összetalálkozik pár túlélővel is, hogy azok kizökkentsék a folytonos nagymonológjaiból és a járókeretével folytatott párbeszédeiből. Na és persze mindezt sok-sok geggel fűszerezve...
Készült már rengeteg zombifilm, ez azonban újat nyújt. Ebben a témában animációs próbálkozás még eddig nem volt, s olyan sem, hogy egy vén trotyli a főszereplő. A történet egyébként érdekesen alakul, főleg az utolsó 30 percben, ahol elérünk egy olyan eseményhez, ami más film esetében már a végét jelentené az egésznek. Mindez közel 80 percben előadva, ami kicsit hosszú lett neki, egy órában elmesélve sokkal pörgősebb lett volna, bár semmi baj a lassabb lefolyással sem, de akad benne némi üresjárat. A látvány viszont igazán tetszetős és jópofa. S megjegyezném, hogy ekkora zombimészárlást még nem láttam :) Bár bizonyos zombik gyakran ismétlődnek, ez kicsit ront is az animáció értékén, de igazán nem zavaró. A zene korrekt lett és a témához illő hangulatot varázsol. Mindenképp érdemes megnézni, mert remek szórakozást nyújt, meg érdekes látni egy ilyen alkotást is. Frank Sudol pedig 2008-ban készített egy hasonló művet, a Dead Fury-t, aminek megtekintése ugyancsak ajánlott :)
7/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése