2010. február 7., vasárnap

Noroi / Noroi - Az Átok (2005)

Egy nagyobb hószünet után végre itt az új poszt. Egy japán horrorfilm, amiről a címe alapján simán azt gondolná az ember, hogy ez is egy a sok ugyanazon kaptafára készülő kísértetfilmek közül. Szerencsére azonban nem ez a helyzet, itt egy áldokumentumfilmről van szó, bár ez sem új ötlet, mégis érdekes színfolt. A művet Kôji Shiraishi követte el, aki a Grotesque-ért is felelős, a főszerepet pedig Jin Muraki játszotta, akinek ez volt az első filmje (és azóta se dolgozza halálra magát ebben a szakmában).


Masafumi Kobayashi egy oknyomozó riporter, aki a természetfeletti dolgok kutatásának szentelte életét. Mottója: "Bármilyen rémisztő is legyen, az igazságot akarom." Utolsó, Noroi című munkája balul sül el, ugyanis két nappal a befejezése után leég a lakása. A felesége bennég, ő maga pedig nyom nélkül eltűnik. Mi nézők pedig ezt az utolsó nyomozást követhetjük végig, ahogy Kobayashi egy eltűnt kislány nyomára próbál rábukkanni, miközben egy démon történetét is kutatja...


Meglehetősen jól sikerült film lett ez. A szereplőknek könnyű helyzete volt, mert színészkedni egy dokumentumfilmbe ugyebár nem kell... :) de akinek jelentősebb szerepe volt, az jól hozta a figurát. Leginkább a The Blair Witch Project-hez lehet hasonlítani, így kell kis pénzből nagy filmet alkotni. Bár ebben volt némi cgi is a végénél... s bizony a befejezés az nagyon komoly lett, azt látni kell. Végig sikerül fenntartani az érdeklődést, remekül adagolják az infókat ahogy Kobayashi halad az üggyel, és a lezárás is kiváló. Aki nem zárkózik el az ilyen áldokumentumfilmtől annak mindenképp érdemes megnéznie.
8/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése