2009. augusztus 13., csütörtök

Grotesque (2009)

A csalódást keltő Sadisticum után még mindig durvaságra vágyva következett az ugyancsak német Dard Divorce, de sajnos ez is szörnyen pocsék lett. Volt ugyan benne talán két egészen szép véres jelenet, ezen kívül azonban egy rettenet az egész. Muszáj tehát ázsia felé fordulni, ha egy jól összerakott extrém horrorra vágyik az ember (meg persze minden egyéb műfajnál is érdemesebb arra kutakodni :)). Elő is került egy friss japán csemege Kôji Shiraishi kezei közül. Az író-rendező néhány korábbi horrorja is egészen érdekes, amik közül a Noroi-t ki is emelném, beszerzendő mű. Bizakodva is vetettem magam a film elé, s végül nem is csalódtam.
Csupán három szereplője van, egy frissen bimbózó kapcsolatú párocska és az őket rögvest az elején foglyul ejtő beteg elméjű férfi, aki mindent pusztán azért tesz, mert élvezi. A további sztoriról spoiler nélkül meg csak annyit, hogy kegyetlen kínzásokat lehet látni, s a kiút lehetetlennek tűnik...
Nem egy agyoncsavart történet az tény, de ennyire azért nem is egyszerű, tartogat néhány érdekes dolgot. Helyszínből sem akad sok, ami viszont van az remek, egyik kellően steril, másik kellően sötét és ijesztő. A gonosz figura a higgadságával egészen félelmetes tudott lenni, amit pedig vérengzés terén mutatott az igencsak kemény volt. Durva és borzalmas, pont ami miatt ennek a filmnek nekikezd az ember. Sikerül is végig érdekesnek maradnia, úgy hogy közben furcsa(szúrós kritikus szemmel pedig elég hülye) dolgok is történnek, befejezésként pedig egy egész meglepő húzás tárul elénk. Az elvártnál ugyan többet nem nyújt, de kevesebbet sem. Minden szadista beteg ember kedvét lelheti benne :) és aki egy jóféle hentelést akar látni, az is sürgősen szerezze be. Nincs mit tenni, csak meghajolni előtte és köszönetet mondani, hogy végre valaki egy jól tálalt szadista horrort kreált :))
6/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése