2010. február 13., szombat

Alienator / Börtönbolygó (1989)

Első mondatommal gyorsan neki is szaladok a lényegnek, hogy egyből el lehessen dönteni, érdekel e ez a film valakit, ugyanis nagyon szar :) Egy Zs-kategóriás amerikai sci-fi akciófilm. A rendező, Fred Olen Ray mindig is igyekezett olyan műveket készíteni, amik az átlagosnál jóval rosszabbak, ebből is egyértelmű, hogy mire lehet számítani. Egyébként pedig mostanság sorban ontja az idióta bikinis című erotikus filmeket (Bikini Royale, Super Ninja Bikini Babes, Bikini Pirates, stb). Persze a szereplőgárda is hasonló kaliberű, a börtönbolygó vezetőjét alakító Jan-Michael Vincent például az Ősamazonok című remekben is szerepelt.
Szóval, adva van egy börtönbolygó, ahol Kol, egy kivégzésre váró rab könnyedén megszökik a balf*** kísérői kezeik közül és egy űrhajóval lelép. Mi más is történhetne ezután vele, minthogy lezuhan Amerika egy elhagyatott részén. Pont arra féle, amerre egy csapat fiatal furikázik és a lakóbuszukkal jól el is gázolják őt. Mivel Kol úgy néz ki, mint egy hulla és egész idő alatt szinte mást nem is csinál, csak hörög, beteszik a buszba és indulnak az első rendőr felé. Egy kisvárosban találnak is egyet és a házában meg is húzzák magukat. Mindeközben pedig a börtönbolygó Kol után küld egy fejvadászt, egy drabális nőszemélyt. Hamar rá is akad zsákmányára, mivel az egy nyomkövetőt hordoz a nyakában. A fiatal csapat a zsaruval megtoldva persze érthetetlen okból próbálja védelmezni, hiába közölte, hogy ő egy aljas halálraítélt gazember. A fejvadász azonban megállíthatatlannak látszik...
Nos, nosztalgiának teljesen jó, régen 50 forintért lehetett tömegével kölcsönözni az ehhez hasonló szemetet. De mazochistáknak sem egy rossz választás. Minden tekintetben sikerült borzalmasat alkotni, viszont legalább jól ki lehet röhögni. Nem is részleteznék semmit, elég az, hogy béna, gagyi, hülyeség minden pillanata :)
1/10

1 megjegyzés:

  1. Ezt muszáj ide írnom a film kapcsán! Egyesek, úgy értelmezték akkoriban, hogy ennek a filmnek köze van a Star Wars-hoz. Nos, aki látta ezt a szemetet leginkább a végkifejletét, az bizonyára sejti, hogy miért értették félre agy amputált emberek.

    VálaszTörlés