2009. december 3., csütörtök

Turkish Star Wars (1982)

Megemlékezem már erről a török rettenetről is. Ez a film egyébként nem a Star Wars másolata, hanem csak egy sci-fi kalandfilm, amibe kölcsönöztek jó pár jelenetet a neves elődből. Tették ezt persze mindezt annyira szarul, hogy az valami eszméletlen… teljesen kusza :)
A sztori pedig a következő: az emberek az űrkorszakba léptek és hadban állnak egy másik bolygóval. Ez az ellenséges bolygó pedig nem más, mint… mindenki jól kapaszkodjon meg… egy az atomháború alatt kiszakadt darabja a Földnek. Az itt élő halhatatlan Varázsló akarja leigázni a világot hatalmas lézerfegyverének segítségével. De az a gondja, hogy a Földet egy különös mező védi, ami az emberi agyból nyeri erejét. Kell neki tehát egy emberi agy, hogy azzal kombinálja a fegyvert és sikerüljön elpusztítania végre. Egy összecsapás alatt aztán sikerül neki két török harcost a bolygójára édesgetni (vagyis valami vonósugárfélével leszedte a gépeiket). Ők Ali (Aytekin Akkaya) és Murat (Cüneyt Arkin). A két jóbarátot pedig némi bonyodalom után el is kapják, de jóféle török kung fujukkal meglépnek. Az ott élő nép pedig segít nekik elbújni, mert úgy tartják, hogy csak egy emberi lény tudja használni az ősi kardot ( és valami agyat, amit mellette őriznek), amivel le lehet győzni a Varázslót. Az meg senkit ne zavarjon, hogy ők is emberek és különben is, minek készítenének egy bolygó lakói másik fajnak fegyvert… Szóval, Ali és Murat gyorsan elmennek edzőtáborba, ami annyiból áll, hogy püfölik a köveket és súlyzóznak velük, mert ugye pár óra edzés az már marhasokat számít a harc előtt :) Ezután jön a fondorlatos csel, ami kicsit már élményromboló lehet, bár nem tudom, hogy ekkora moslékot lehet e ilyesmivel elrontani... :) Szóval, a csel, hogy Ali fogságba esik, miközben Murat elsétál a mitikus kardért, ami pedig förtelmesen néz ki, tulajdonképpen semmire se lehetne használni, de jó az neki. A kard és az agy birtokában pedig megtámadja a Varázslót és seregét. Szépen arat is köztük, kiszabadítja Alit, aki a kínzásoknak köszönhetően meghülyül és elveszi Murattól a kardot, hogy ő küzdjön meg a Varázslóval. De az túl erős ellenfélnek bizonyul és megszerzi az agyat, amivel már elpusztíthatja a Földet, a két barát pedig elmenekül. Sajnos azonban Ali belehal a sérüléseibe, amitől jóbarátja végtelen haragra gerjed. A csodakardot tűzbe téve és azáltal megolvasztva készít csodacipőt és csodakesztyűt… egetrengető baromság ugyan, de hatalmas jelenet :) ezekkel aztán újra szembeszáll a túlerővel és hatalmas mészárlást rendez a plüssruhába öltözött idegen lények közt. Majd végül sikeresen legyőzi a Varázslót is megmentve a világot.
Fantasztikusan összehozták a dolgokat, mint ahogy a teljes művet. Annyira pocsék minden pillanata, hogy az már hihetetlen. Javarészt verekedésekből áll az egész, de a komolyabb összecsapásoknál csak annyi van, hogy ugrálnak ide-oda… nem kicsit nevetséges. A zenéjének egyébként kölcsönvették az Indiana Jones főtémáját és emellett még a Flash Gordon muzsikája is hallható néha. A főszereplő nevét meg lehetne ám jegyezni, Cüneyt Arkin ugyanis sok hasonló minőségű filmben szerepelt és amellett, hogy ezek minden részlete szar, nagyon szórakoztató. Ezt sem részletezem tovább, pedig rengeteg mindet lehetne emlegetni,de legyen elég annyi, hogy egyszerűen annyira rossz, hogy az már nagyon is jó. Nézze meg aki csak teheti :)
1/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése