2009. szeptember 14., hétfő

Riki-oh: Story of Ricky (1991)

Ez a hong kongi akció-horror először csak mangaként létezett, majd egy két részes anime készült belőle, ami után elérkezett az előszereplős film is. Mind parádés a maga komolyan előadott, de ugyanakkor komolyan nem vehető ultrabrutális jeleneteinek köszönhetően. Ezekből pedig szerencsére jó sok van.
A sztori egy ifjú srácról szól, Riki-oh-ról (Siu-Wong Fan), aki az ártatlanokon esett sérelmeket (barátnője halálát) durván megtorolja, így emiatt börtönbe kerül. Mivel a jövőben járunk, így a börtönök magánkézben vannak és igencsak eldurvultak. Drogot termesztenek, a rabok pedig bandákat alkotnak és némelyiküknek igen komoly hatalma is van. Riki azonban itt sem nézi el, ha valaki igazságtalan és minden rossz arcot puszta kézzel üt darabokra, ugyanis ő egy olyan fickó, aki a betonfalat is könnyedén át tudja ütni. És a történet nagyjából ennyi is :) A börtön négy részre van felosztva, mind a négynek külön vezére van, akik Riki-hez hasonlóan különleges képességekkel bírnak. Őket kell először legyőznie, hogy majd végül magával a börtön igazgatójával is leszámolhasson.
Az ultrabrutális jelenetek pedig azért mókásak, mert a nagyja puszta kézzel történik, azaz végtagokat csapnak le, álkapcsokat ütnek szét, de ezek mellett előkerül azért még pár dolog, mint például tűk, gillette pengék, darálógép... Mindez egy állatian szórakoztató filmet eredményez. A történet nem is lényeges, de pont olyan, ami egy efféle filmbe kell... nem próbálja megváltani a világot. A megvalósítás pedig pazar, nem is érdemes sok szót vesztegetni rá, egy nagyon szuper film :)
10/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése