2012. január 3., kedd

Love Object / Műanyag szerető (2003)

Az új év első írása miféle filmről is legyen, hmm... Bizarr? Szeméthegy? Szörnyfilm? Semmi szép darab nincs a közelben, így majd a második poszt is érdekes lesz, de úgy döntöttem az elborultabbat halasztom későbbre. Marad tehát Robert Parigi egyetlen rendezése az egyetlen forgatókönyvéből, amit egy kicsit sajnálok, csak van még a fejében valami jó móka... A tévésorozatok produceri feladatai végzése közben előállhatna valami újabb darabbal.
Kenneth Winslow (Desmond Harrington) magányosan tengeti napjait, őrlődik a munkahelyén, mikor is egyszer munkatársai megviccelik egy reklámanyaggal. Az egy új típusú guminőről szól, ami teljesen élethű. Később aztán rendel is egyet magának, s küllemét a legújabb kolleginájáról, Lisa Bellmer-ről (Melissa Sagemiller) mintázza. Új élet kezdődik számára, a guminővel úgy viselkedik, mintha élő személy lenne, ami lassan eluralkodik felette. Van is ott minden, domina játék, kötözés... Elmerül saját fikcióiban és már nem tudja megkülönböztetni azokat a valóságtól. Amikor pedig Lisával is közelebbi kapcsolatba kerül, az mindent felforgat és eldurvítja a helyzetet.
Jól felépített film, ahogy lassan (tényleg egész lassan) halad előre, úgy válik egyre bizarrabbá, s durvábbá. Közben dob egy fricskát a fogyasztói társadalomnak, a multiknak is. A végén pedig van már gyilkosság is (de még milyen, bármelyik horrorfilmben elmenne), amit a rendőrség kicsit furcsán kezel, elviccelték a dolgot. Aztán pedig megcsavarták a történet befejezését, az azért jól esett. Általában az Amerikai pszicho-hoz hasonlítgatják, de az azért túlzás, bár jó volt az őrület bemutatása, és összességében is elég jó lett. Kár, hogy az téboly csak a végén hatalmasodott el, lehetett volna több is ez a film, de ajánlott annak, aki szívleli a pszicho-thrillert és nem zavarja a beteg történet.
7/10

2 megjegyzés:

  1. Tényleg nem rossz film. Az Amerikai pszicho-s párhuzam egyébként az azonos szerző miatt van.

    VálaszTörlés
  2. Huh, ezt elnéztem. Mégsem Ellis-adaptáció.

    VálaszTörlés