2011. november 26., szombat

The Dark Side of the Moon / A hold sötét oldala (1990)

Ez bizony elég érdekes film, legalábbis az ötlet, hogy kint játszódik az űrben, mégis belekeverik a Bermuda-háromszöget és a sátánt is. No, de ezt majd talán később... D.J. Webster volt a producer és rendező is egyetlen filmjénél. A szereplőket pedig egytől-egyig a tévéből szerződtették, de sok pénz így se jutott másra, bár igazán nem is hiányzott, csak néhol mutogathatták volna az űrhajókat.
A történet 2022-ben játszódik egy Spacecore 1 nevezetű karbantartó űrhajón. Éppen rutinmunkát végeznek egy nukleáris fegyverekkel ellátott műholdon. Csakhogy valami történik... a gépek meghibásodnak a levegő elillan, magyarázat pedig nincs. Feltűnik viszont egy NASA úrsikló, aminek nem kellene ott lennie, főleg abból az okból, hogy NASA már nincs is. A hajó teljesen kihalt, viszont levegővel szolgál. Találnak azonban egy holttestet, furcsa háromszög alakú sebbel a mellkasán. Innentől pedig mindenki még nagyobb veszélyben van, elszabadul a gonosz és fogyatkozik a legénység, akik már egymásban sem bízhatnak... S hogy miként kapcsolódik mindehhez a Bermuda-háromszög és a Sátán? Hát, ezt nem árulom el, fedezze fel mindenki saját maga :)
Annyit azért mégis, hogy kicsit nevetséges mindkét misztikus szál, de rossznak nem nevezném. A színészek hozzák a történethez illő szintet, ahogy a látvány is. A hangulat viszont egészen jó, a sötét és minimalista képi világ teljesen rendben van. De a film sajnos pár helyen leül, bár egyébként sem túl mozgalmas. A vért feszültséggel igyekeztek pótolni, vegyes sikerrel. A végén pedig a nagy mentőakció, amikor a főhős utoljára megy át az űrsiklóra... nos, ott már szánalmasba fordult a szerencsétlenkedése. Egy tipikus B-kategóriás sci-fi film, ami ki is hagyható, de nem bánja meg az sem, aki megnézi, főleg ha a záróképsorra gondolok...
5/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése