2011. július 6., szerda

Real Fiction (2000)

Kerüljön már ismét ide valami Kim Ki-duk mestertől... Ezt a művet csupán pár óra alatt forgatták le fillérekből, szinte végig kézikamerával. A rendezőnek ez még az egyik korai filmje és talán a leggyengébb mindközül... persze ha más kezei közül került volna ki, mesterműről lehetne beszélni :) mert tényleg az is, csak Kim Ki-duk többi alkotásához mérve gyenge.
Egy utcai festő (Jin-mo Ju) a főszereplő, akinek igen nyomorúságos élete van. Csupa megaláztatás és szenvedés jellemezte addigi életét és a jelen se jobb számára. A műveiért nem kap kellő pénzt, nem értékelik, az utcai bandák kifosztják és megverik, a felesége otthagyta... Aztán egyszer csak bekattan. Bosszúhadjáratba kezd és felkeres mindenkit, aki ártott neki, hogy elégtételt vegyen rajtuk...

A bosszúhadjárat elég érdekfeszítőre sikerült, ötletes halálnemekkel. A logikát viszont eléggé nélkülözi (mindez ugyan szándékos is lehet, de akkor is bántó), amit a lezárással ugyan megmagyaráz, de mégis valahogy nem klappol az egész és kidolgozatlan. A zenét pedig sokszor hiányoltam, feldobhatott volna pár jelenetet. Ezeken kívül azonban szuper és az elejétől beszippantja az embert. Érdekes jelenet, mikor a főszereplő saját magával találkozik vagy mikor a volt nejével... Elég ügyes és elgondolkodtató mű lett, s mint az összes Kim Ki-duk filmet, ezt érdemes megnézni :)
7/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése