2011. június 30., csütörtök

Confessions (2010)

Kanae Minato regényéből faragott forgatókönyvet Tetsuya Nakashima, hogy aztán ő maga rendezze a filmet. Nem semmi kis pszichológiai thriller lett belőle... de hát Nakashima már ezelőtt is megmutatta, hogy van tehetsége. 100 feszültséggel teli perc és rendkívül érdekesen bemutatott sztori...
Yoko Moriguchi (Takako Matsu) egy tanárnő, kinek 4 éves kislányát holtan találják az iskola medencéjében. A rendőrség balesetnek könyveli el, viszont ő tudja, hogy nem ez az igazság. Sőt pontosan tudja, hogy két diák a felelős az ő osztályából, ezért HIV vírust fecskendez kettejük iskolatejébe, majd miután azt megitták, nyíltan közli velük. A két diák élete pedig fenekestül felfordul... ez viszont a történetnek csak az alapja, innen aztán külön-külön a szereplők szemszögéből mutat be mindent, egészen más megvilágosításba hozva a dolgokat.

Remek film lett ez, Takako Matsu kitűnő választás volt és bizony a gyerekek is jól hozták a figurákat. Mellettük a jó kis zene is hozzátett az élményhez, a sztori pedig lebilincselő és minden egyes új szemszög bemutatása után átértékelődik az egész... mert bizony a karaktereknek igen bonyolult múltja és személyisége van, nem egyszerű mozgatórugók vezettek a gyilkossághoz. Na és persze ami utána történt velük, a kálvária, az sem egyszerű... Egyébként ezekről rengeteg mindent lehetne írni, és hogy a jelenetek megrendítőek, drámaiak, elborzasztóak, de leginkább elgondolkodtató összességében a film... ööö... szumma szummárum egy piszkosul jó mű :)
10/10

1 megjegyzés:

  1. Bizony, piszkosul jó film!! Magyar felirat pedig elérhető nálunk, ha bárki kíváncsi lenne rá :-)

    VálaszTörlés