2010. március 5., péntek

Opapatika / Halhatatlan harcos (2007)

Újabb thaiföldi darab a terítéken, ezúttal egy fantasy akciófilm. A szereplők közt feltűnik pár ismerős arc, Leo Putt a Dynamite Warrior-ban volt látható, Nirut Sirichanya a Protégé és az Ong Bak 2 című művekben, míg Pongpat Wachirabunjong a Chocolate-ban. Az író-rendező páros ezen kívül sokmindent nem csinált, de eme filmje után én nem is nagyon vágyom rájuk :) Pedig lehetett volna ebből egy igazán látványos akciófilm is, egyfajta X-men klón talán, de nem lett.
A történet egy különleges világban játszódik, ahol némelyeknek emberfeletti képességeik vannak, akiket Opapatikáknak neveznek. Mindaddig azonban ők sem mások, amíg öngyilkosságot nem követnek el. Taseit (Leo Putt) tudomást szerez róluk és szeretne olyanná válni, mint ők. Az Opapatikák mestere segítségére is van, s miután ő is átalakul és átlép a másik dimenzióba, azt a feladatot kapja, hogy a többi hozzá hasonlót segítsen elkapni. Megkezdődik tehát az aprítás, ahogy a több furcsa képességű fickó egymásnak és a mester katonáinak esik. Taseit pedig közben szembesül azzal, hogy az emberfeletti képesség nem éppen áldás, ugyanis minden Opapatikát valami komoly kín és szenvedés sújtja, mikor használja különleges erejét.
A béna történetet igyekszik elnyomni a rengeteg akció. Többnyire sikerül is, csak ne volnának azok is bénák... Egy-két jelenetre lehet csak mondani, hogy most az egész jó lett, pedig a különleges képességek adtak lehetőséget, még ha nem is X-men szerű erők azok, senem Shinobi-félék. Vérrel azonban sikerült ellátni a művet, az fröcsögött végig, azzal nem is volt hiba. A kamera rángatásával viszont már igen és a rengeteg vágással, ami többnyire élvezhetetlenné tette az amúgy sem túl látványos küzdelmeket. Emellett a színészek játéka is nulla volt, persze amilyen hülye dialógusokat kellett előadniuk ez teljesen érthető :) Egyszóval ez egy kerülendő film.
2/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése