2008. december 27., szombat

Trailer Park of Terror / A terror lakókocsiparkja (2008)

Nem is tudom, hogy ez a film valójában miért is került a kezeim közé. Talán a megnyerő poszterek miatt, más ugyanis nem igazán szólt mellette. Egy kezdő rendező, Steven Goldmann és tévésorozatkból összeszedett szereplőgárda nem éppen a legvonzóbb. No, de egy a lényeg, megnéztem és nem bántam meg, kaptam egy furcsa amcsi horrort a képembe. Egy képregénysorozat feldolgozásáról van szó, amihez nem tudom hasonlítani, mert nem ismerem, de egyébként sem tenném, ha már film akkor a saját lábán is meg kell, hogy álljon.
Tehát adva van a sztori, ami hát... igyekezett mindenféle értelmet elkerülni és ez szépen sikerült is. Egy kis előtörténettel indul, Norma (Nichole Hiltz) , egy gyönyörű szőke lány él egy lepusztult lakókocsiparkban mindenféle szenny alak társaságában. Keresi a kiugrási lehetőséget, de a többiek minduntalan visszarántják a szintjükre. Egyszer aztán mikor randevúra menne, az ottani tahók belekötnek a pasijába és egy balszerencsés mozdulatnak hála az ipse felnyársalódik. Norma erre elkeseredve elfut a helyszínről és céltalanul megindul az út szélén. Ott aztán találkozik egy rejtélyes fickóval, aki meggyőzi őt, hogy bosszút álljon. Kap tőle egy fegyvert és azzal vissza is indul. Mindenkit jól ki is csinál, majd saját magával is végez. És akkor itt jön az ugrás és pár újságcikk emberek eltűnéséről, aztán pedig jön a fősztori. Hat fiatal buszozik egy lelki vezetővel, amolyan nevelőtúraként, mivel mindőjük piti bűnöző. Az út során balesetet szenvednek a nagy semmi közepén, de persze ama bizonyos lakókocsi park mellett. Be is vonulnak oda, mert hát éjszaka van és az eső is szakad. Az egész kihaltnak tűnik, de mégiscsak felbukkan egy egy csinos szőke nő, Norma, aki kedvesen szállást nyújt nekik. Nyugodt alvás helyett azonban egész mást kapnak. Zombiként felbukkannak a park régi lakói és csúnya hentelést rendeznek a fiatalok közt.
Ezeket viszont már nem részletezem, legyen elég annyi, hogy egész épkézláb jeleneteket lehet látni. A trükkök teljesen rendben vannak, a zombik remekül néznek ki, vér is van dögével. De még mielőtt valaki félreértené, ez a film nem jó, ahhoz közel sincs. Bőven hagytam ki dolgokat a történetből, amik rendesen értelmetlenné teszik. A legnagyobb szörnyűségek viszont a szereplők szájából jönnek, ugyanis iszonyat kegyetlen baromságokat szövegelnek. Ez viszont teljes mértékben pozitív, így téve mókássá az egészet, mert különben élvezhetetlen lenne. Szóval simán el lehet vele múlatni az időt, akad benne erotikus jelenet is, zenélő zombi, hentes zombi, szerelmes zombi, azaz komolytalan az egész. Nem állítom, hogy biztosan jó szórakozás, én is vívódtam kicsit, de nem is szörnyű. Egy kis bátorság kell hozzá és megfelelő befogadóképesség. Egy estét korrektül el lehet vele ütni, haveri társaságban pedig egész jó kis buli lehet.
5/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése