2012. április 20., péntek

Executive koala (2005)

Csupa fura alkotás szerepel Minoru Kawasaki filmográfiáján. The Calamari Wrestler, ami egy pankrátor polipról szól, The World Except Japan, amiben elsüllyed a világ Japán kivételével, stb... Ezúttal is egy hibbant ötletét valósította meg, egy koalát tett meg főhősnek, s mellé még egy nyúl és egy béka is szerepel, ráadásként pedig kesztyűbáb formájában egy mókus.       
Tamura egy ember méretű koala, egy sikeres üzletember, öltönnyel, nyakkendővel ahogyan azt kell. Attól eltekintve, hogy ő mégiscsak egy koala, teljesen átlagos figura. Együtt él barátnőjével, akit szeretne el is venni, majd gyereket vállalni és nyugalmas életet élni. Egyik nap viszont barátnőjét holtan találják és a fő gyanúsított ő maga. Előszedik a múltjából a volt szerelme titokzatos eltűnését is és lassan már saját maga is kételkedni kezd ártatlanságában. Egy pszichológushoz fordul segítségért, választ akar kapni... s, hogy ő lenne-e a gyilkos, hogy talán több személyisége van-e, netán más áll az egész mögött, és egyáltalán mit tud a főnöke (a nyúl) vagy a bolti eladó (a béka)...  nos, mindez derüljön ki magából a filmből.
Hmm... ez a mű egész jó is lehetett volna, mármint a sztorija az érdekes, nincs is rosszul felépítve... na, de az egész komolytalan így, hogy állatok a főszereplők :) Viszont nem nagyon poénkodnak, csak néha mulatságos, hogy béna az egész, ez azonban kevés a jó szórakozáshoz. Raktak bele akciót, vagyis nevetséges verekedést, hááát... az sem élvezhető, meg egy kevés vért... az nem jelentős. Minden ízében csak egy vicc az egész, de nevetni nem nagyon lehet rajta. A zenéje az, ami még jó lett, szóval nem ajánlom senkinek, de végül is nem egy nézhetetlen darab.
3/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése