2012. február 15., szerda

Triad Underworld / Vértestvérek (2004)

Egy filmben Andy Lau, Edison Chen és Eric Tsang. Ez már az Infernal Affairs főbb szereplőinek a fele, s szintén egy triád-mozi. Ja és még Suet Lam is feltűnik benne. Pazarul hangzik, semmi kétség. Ugyan az említett trilógia szintjét nem éri el (valljuk be, azt azért nem is lenne könnyű elérni), de Ching-Po Wong-nak, aki írta és rendezte is, egyáltalán nem kell szégyenkeznie miatta.
A sztori két szálon fut egészen a végéig. Az egyikben a triád vezér, Mr. Hung (Andy Lau) jelenti be, hogy fia született, ami fel is kavar mindent. Megfordul fejében, hogy talán vissza kéne vonulnia és gyermekét nyugodtabb környezetben kéne felnevelnie. A legjobb barátja, Lefty (Jacky Cheung) próbálja is rávenni, hogy lépjen le, s ő majd átveszi a helyét. Mr. Hung azonban úgy dönt, ő marad a főnök. Így kettejük közt egy érdekes "sakkjátszma" alakul ki, azaz, ha nem megy szép szóval, Lefty más módon igyekszik hatalomra kerülni... Eközben a másik szál két fiatal srácról szól. Wing (Shawn Yue) és Trubo (Eric Tsang) első gyilkosságukra készülnek, hogy végre nevet szerezzenek maguknak...
Rövidre sikerült, pár dolgot még igazán kidolgozhattak volna és a végén a leszámolás se tetszett, a hatalmas túlerővel szemben azért az érdekesen alakult... No, de ezeken kívül az egész nagyon profi. Néhol látványos, izgalmas és végig jó hangulatú. Nagyszerű az operatőri munka és a zene is. A végén a csavar, ha nem is túl meglepő, de igazán kellemes és remek ötlet volt. Nem lett túl erős alkotás, de nyugodtan lehet vele próbálkozni, főleg ha valaki szereti a triádos filmeket.
7/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése