2010. szeptember 30., csütörtök

Dead Leaves (2004)

Ismét egy rajzfilm, mert a japánok is készítettek ám igen elborult grafikájú cuccot. A sztorija elég cseppnyi, mivel az amúgyis rövid játékidőt pörgő akcióval töltötték ki. Hiroyuki Imaishi rendező úr alkotott még ezen kívül pár animét, de ha valami miatt a nevét megjegyzi az ember, az inkább a Dead Leaves lesz.

A történet egy sivatagban kezdődik, ahol Retro és Pandy éppen magához tér. Mindketten pucérak és egyikük sem emlékszik semmire. Egy snittel később aztán már egy komoly autósüldözés közepén vannak, ugyanis bűnözőnek álltak. A rendőrség el is kapja őket és a Holdon lévő börtönbe kerülnek. A Hold egyébként elég rossz állapotban van... :) Na, de hőseink is elég szarul vannak, mivel egész nap kényszerzubbonyban kell lenniük, kivétel mikor dolgoznak (bár akkor is rajtuk van, csak a karjaikat már tudják mozgatni). Hamar rá is unnak a dologra és szökéssel próbálkoznak. Az első lépések könnyen mennek, mert ismerik a zárak nyitásának módját, amin persze meg is lepődnek... A többi rabbal aztán neki is iramodnak, hogy eljussanak a dokkig, ahonnan aztán leléphetnek. Egyre komolyabb ellenállásba ütköznek ahogy haladnak céljuk felé, s közben kiderül Pandy és Retro múltja...

A majd 50 perces anime igen mozgalmas lett, alig van olyan jelenet, mikor nem lőnek szét valakit. A grafika az nagyon durva, viszont be lehet fogadni, sőt emiatt kell csak igazán végignézni :) De a sztori is egész érdekes lett, meg a sok erőszak is jót tett neki. Erősen javallott mindenkinek, akit az első képkockák nem riasztanak el, mert jó kis szórakozást nyújt.
9/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése