2010. április 22., csütörtök

One Fine Spring Day (2001)

Jin-ho Hur koreai rendező egyik csodás drámája kerül sorra, Yeong-ae Lee és Ji-tae Yu főszereplésével, akik később a Lady Vengeance-ban is játszottak együtt. Lee kisasszony még egy háborús filmből, a Joint Security Area-ból és a Duna tévén is leadott A Jewel int hte Palace (A palota ékköve) című sorozatből lehet ismerős. Yu pedig többekközt az Oldboy-ban szerepelt még, a kóreai szárnyas fejvadászban, vagyis a Natural City-ben és az Into the Mirror-ban, amiből készült az elbénázott amerikai változat a Mirrors, az egyébként egyik kedvenc színészemmel, Kiefer Sutherland-del. Naszóval ez a film egy párkapcsolat végével foglalkozik, a fájdalmas szakítással.
Sang-woo (Ji-tae Yu) egy fiatal hangmérnök, aki szenilis nagymamájával él együtt. Szegény nagyit anno megcsalta azóta elhunyt férje, így ő a régmúltba menekült, a fényképalbum még fekete-fehér képeihez. Sang-woo egyszer aztán megbízást kap egy kis rádiótól egy műsor szerkesztéséhez. Ekkor hozza össze a sors egy nővel, a rádiósműsor vezetőjével. Eun-su (Yeong-ae Lee) és ő a természet hangjait veszi fel különböző helyeken, s eközben ismerkednek lassan össze. A kellemes kapcsolatuk azonban hamarosan véget ér, Eun-su ugyanis nem igazán tudja mit is akar az életben, akar-e komoly kapcsolatot az után, hogy egyszer már pórul járt egy házassággal. A szakítás mellett dönt és ez Sang-woo-t alaposan megviseli és hogy miként éli meg pontosan azt már mindenki derítse ki saját maga :)
Lassú lefolyású minimalista darab. Szinte minden bonyodalmat nélkülöz, ami viszont egyáltalán nem válik hátrányává. Javarészt a mindennapi élet apró mozzanatait adja elő, de azt úgy, hogy teljesen leköti az embert. A koreai drámáknál ez egyébként is jellemző, a jelentéktelennek tűnő apróságok varázsolják gyönyörűvé a filmeket. Lágy zeneszó kíséri végig, kellemes hangulatot árasztva. A két főszereplő pedig kitűnően játsza szerepét. Minden klappol, minden együtt van egy nagyszerű műhöz. Remek élmény...
9/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése