2009. május 31., vasárnap

Curse of the Golden Flower / Az arany virág átka (2006)


A rendező, Zhang Yimou már olyan filmeket tett le az asztalra, mint a Hős és a Repülő tőrök klánja. Tehát a wuxiában nagyon otthon van… =) És ez szintén egy hong kongi wuxia, emellett vérbeli dráma, olyan igazi Shakespeare-szerű. Hatalmas költségvetéssel készült, aminek a java a díszletekre és a kosztümökre ment el. Magyarán színpompás a látvány és valószínűleg ez már túlszárnyalhatatlan. Mondhatnám, szörnyen túlzásbavitték a dolgot, de valahogy mégis passzol.




Ja és hogy a film miről szól… A császári család gondjáról, bújáról. A császár (Chow Yun-Fat) az első feleségét szereti még mindig, a mostanit pedig folyamatosan mérgezi. A császárné pedig intim viszonyt folytat a mostohafiával és a közeledő krizantém fesztiválra puccsot tervez. Az egész ármánykodásba persze belekeveredik a három fiuk és pár szolgálójuk is. Többet leírva pedig már túl sokat árulnék el...




Az egész nagyon csavaros és remekül felépített. A színészek kítűnően teljesítenek, de hát komoly nevekről is van szó… Javarészt egyébként a császári palotában játszódik és csak párbeszédek zajlanak, mindenki szövögeti a maga tervét. A kevés akció meg amúgy nem tűnik kevésnek mert teljesen leköt a történet. Amikor meg mégis van egy kis harc az nagyon jól mutat, főleg a végén, mikor tízezres seregek esnek egymásnak, na az aztán lenyűgöző látványt nyújt… Tehát ez egy fantasztikus film.
10/10

1 megjegyzés:

  1. látványilag hihetetlen egy film, ugyanakkor a története is roppant érdekes, ez is egy olyan film ami must see :-)

    VálaszTörlés