2014. január 27., hétfő

Alien Uprising (2012)

Hogy Bianca Bree mennyire jó bőr... :D Ő bizony Van Damme leánykája, akit belerángatott pár filmjébe, ahogy ebbe is. 2012-ben a helikopterrúgás királya több filmben is felbukkant kisebb-nagyobb szerepekben, ezek közül csak az orosz produkciót nem láttam még. A 6 Bulletts nem volt rossz, az Expendables második része rendkívül fun lett, a Dragon Eyes pedig az a jó öreg és tipikus B(Zs)-kategóriás Van Damme-féle bunyós film, csak nem ő a főhős (háhá :D). Na, de ugorjunk egy másik mellékszereplőre, akinek igen nagyszerű filmjei is vannak, mint például a Dog Soldiers vagy a Wilderness, na meg a Equilibrium-ban és az Event Horizon-ban is felbukkan. Ő nem más, mint Sean Pretwee, aki el nem tudom képzelni, hogy ezt a rettentő szerepet miért vállalta el... Ja és hát ott van Pierce Brosnan fia is, Sean Brosnan, szóval egész pofás a gárda. Ejtsek még szót a rendezőről is? Na, jól van, bár nem érdemes, mert csak annyit mondhatok, hogy eddig roppantul kevés munkája van és nem is várok tőle semmit. Ugorjunk végre a film sztorijára :)
Egy négy fős baráti társaságot ismerhetünk meg, akik egy kisvárosban buliznak, majd gyorsan öt főre duzzadnak, mert a Brosnan vér már csak ilyen hódító. A partizás után viszont jönnek a gyanús jelek, egy csöves összefüggéstelen jövendölése (Sean Pretwee volt az), majd a szomszéd beszámolója, hogy a neje valami ultratikos és megafontos kormányzati megbeszélésre sietett (ez már kicsit homályos nekem, hogy mi is volt pontosan, hol is dolgozott... nemzetbiztonság vagy valami hasonló cucc :)). Később aztán elmegy az áram, de mindenütt és a telefonvonalak is behalnak, mobilok és vezetékesek is egyaránt. Azonban a para csak akkor indul meg igazán, mikor az égen megjelenek a földönkívüli űrhajók. Az emberek pánikolnak is, egymásra is veszélyt jelentenek, így a társaság megindul vidékre az egyikük nagybácsijához (őt alakítja Jean-Claude Van Damme), aki a hadseregnél szolgált és rendkívül fura fazon. Eközben pedig az idegenek bőszen támadnak, hatalmas pusztítást végezve. Aztán a csapat számára kiderül az is, hogy a földönkívüli lények emberi alakot öltve köztük garázdálkodnak, így nem bízhatnak senkiben, a frissen megismert és barátnak tűnő társaikban sem. Hogy végül mi lesz ebből, azt már derítse ki mindenki saját maga, mert váratlan és fura fordulatok vannak ám...
Először is Bianca Bree mennyire jó bőr már... és emellett a jó pont mellett ki kell még emelni azt, hogy nem lehet tudni, ki az aki túlélheti az egészet, mert bizony elég elég meglepő elhalálozásokat vetnek be, ami kifejezetten szuper. Egyébként pedig tele van logikai bukfencekkel, értelmetlen jelenetekkel és az egész nagyon nem áll össze. Eleve DVD-re készült a film, így az alakítások és a trükkök azok olyanok is, ennek ellenére az űrhajók egész pofásak. Mármint a dizájn nekem bejött. A tempóval sincs gond, szóval, ha értelmesen megírták volna azt a forgatókönyvet és nem lenne az egész ordítónagy baromság, akkor még talán jó is kisülhetett volna belőle. Lehet rajta persze szórakozni, bőven nem egy nézhetetlen darab, de inkább csak trash rajongók számára.
3/10

2014. január 7., kedd

A blog még ééééél!!!

Igen, a dolgok nem úgy alakultak, hogy én dobálgathassam ki a cikkeket sorban és igazából a kedvem se volt meg hozzá... Te jó ég, már egy éve, vagyis inkább már másfél éve semmi nincs itt! Viszont most újra elérhetővé, láthatóvá teszem a blogot és írok is majd néha, ha lesz annyi kedvem hozzá. Nem lesz semmiféle rendszeresség, lehet, hogy több hónapig nem lesz új iromány, de minden olvasható marad. Üdv újra a lelkes hímeknek, akik a punci szóra keresve újra megdobják kicsit a látogatottságot! :) Na, meg persze mindenki másnak is, aki véletlenül erre téved. Ha netán tetszik az, amit itt láttok, akkor lehetne jelezni és visszanézegetni, hátha lelkesebben írnék ide... :)